genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 29 juli 2015

Met lotusroot voedselzandlopergewijs genieten, à la Pascale Naessens puur eten dat gelukkig maakt!

Slecht begin van de vakantie, ik ben een beetje ziek. Maar niet getreurd hoor, we bestrijden de beestjes met heel veel vitaminen.
Dit wokgerechtje is een voltreffer. Eenvoudig maar heel lekker. Kreeg vandaag bezoek van een ex-collega en we genoten samen van dit middagmaal.

Voor 4 personen gebruikte ik
- 400 gr kipfilet in stukjes of reepjes
- 100 gr magere spekreepjes (allumettes)
- 100 gr lotusroot - gedroogd gekocht en geweekt
- 200 gr champignons
- 500 gr wortels
- 150 gr princessenboontjes
- stukje courgette
- 1 rode paprika
- 400 ml kokosmelk
- beetje curry
- kruidenzout en kippenkruiden

Bak de kip en de spekreepjes aan in olijfolie en laat ze mooi kleuren. Kruiden met kruidenzout en kippenkruiden.
Snij alle groenten in reepjes of blokjes, uitgezonderd de lotusroot en de boontjes. Blancheer de boontjes heel kort.
Voeg alle groenten toe en laat 5 minuutjes stoven.
Voeg de kokosmelk toe en de curry (mespuntje, naar smaak).
Nog 5 minuutjes op een zacht vuur laten pruttelen en aanvallen is de boodschap!

En na de gezonde start schakelden we over op...Leuke uitstap in Gent!