Peertje, dessert voor de feestdagen?
Al menig keer uitgeprobeerd en lekker bevonden, dus we gaan voor lekkere eenvoud, een dessertje voor de komende feestdagen :Met dank aan alle voorproevers!
-
Peertjes met vijgenpuree
** Ingrediënten
-
4 doyenné-peren (middelgrote)
-
4 verse vijgen
-
Sap van 1 limoen
-
2 eierdooiers
-
1l dessertwijn (vb: sauterness)
-
5 el fijne suiker, neem gerust rietsuiker
-
1 bolletje gekonfijte gember (in plakjes)
- 1 cm gemberwortel (vers en geschild)
-
1 takje verse munt
** Bereidingswijze :
Voorbereiding: Schil de peren en de gemberwortel. Snij de
gekonfijte gember in plakjes. Pers de limoen. Breng de wijn aan de kook met de gemberwortel en het
limoensap. Pocheer de peren 20 minuten in de wijn, tegen de kook aan. Laat
afkoelen in de pan en daarna goed uitlekken.
Halveer de vijgen. Lepel er het vruchtvlees uit. Doe het met
4 el fijne suiker in een pannetje. Laat, al roerend,
1 minuut koken. Laat afkoelen.
Snij een kapje van de peren. Lepel er het klokhuis uit. Vul
ze met de vijgenpuree. Zet het kapje er weer op.
Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker en 4 el
pocheervocht van de peren. Zet in een warmwaterbad en klop weer tot de saus
indikt.
Schik de peren op bordjes en lepel er de warme saus bij.
Werk af met plakjes gekonfijte gember en een plukje verse munt. Serveer meteen.
als je kiest voor een dessert met een halve peer! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten