Het is zover.
Ik sta hier klaar met mijn nieuwjaarsblog, vol goeie voornemens en megaveel wensen.
Ik wens voor jullie allen een goeie gezondheid, veel plezier met de familie en massaal veel vrienden, babbels, feestjes, intense momenten...Ik vrees dat jullie al de rest zelf moeten arrangeren.
Ik liep alvast 2018 uit met méér dan 1000 loopkilometers en méér dan 5.500 fietskilometers op de teller!
Mijn goeie voornemens som ik seffens op maar eerst dit.
Ik kan natuurlijk wel zorgen voor een recept om erin te vliegen in 2019!
Een visje, licht verteerbaar om het zware eten van Kerst en Oudejaar, te compenseren.
Gebakken kabeljauw met asperges
Ingrediënten voor 4
-
4 stukken kabeljauw (kies voor haasje zodat er zeker en vast geen graten in zitten!)
-
1 kg asperges
-
2 uien
-
3 stengels bleekselder
-
boter
-
3 takjes tijm
-
3 blaadjes laurier
-
200 ml vermouth (type Noilly Prat)
-
200 ml visfumet
-
400 ml room
-
½ sjalot
-
handje vol spinazie
-
peper van de molen en zout
Bereidingswijze:
Haal
de vis uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur bekomen.
Schil
de asperges. Vul een kookpot met water, breng aan de kook en leg de
asperges erin. Voeg een snuifje zout toe en breng tot kookpot. Haal
de pot van het vuur zodra het water kookt. Laat de asperges nog
enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5-10 minuten, check
met een scherp mes. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de selder en
snijd de stengels in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper grof.
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien en de selder in
de boter. Doe er de look, tijm en laurier bij. Giet er de vermouth en
de visfumet bij. Laat rustig stoven op een matig vuur, zonder deksel,
het vocht mag inkoken. Giet de room erbij en laat zachtjes inkoken.
Kruiden met peper en zout. Smelt een klontje boter en leg de vis
erin. Draai de vis om en zet het vuur uit. Laat zo verder garen.
Snipper
de sjalot en de stoof in een klontje boter, leg de spinazie er heel
even bij, smelt direct en haal van het vuur. Giet de roomsaus door
een zeef. Mix met de staafmixer om de saus wat luchtiger te maken.
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de asperges in stukken. Dien
op in een diep bord met de spinazie en de vis.
En voor 2019 ga ik proberen- minder stress te hebben, daarmee wil ik zeggen dat ik mij minder moet opjagen als ik zelf toch géén invloed heb op de situatie
- meer te bloggen
- meer basisdemo's en expert workshops te geven met de Thermomix!
- meer ga lopen (ik ga voor 2019 km in 2019 en hoop er een speciale uitdaging tussen te steken)
- meer tijd te maken voor mijn familie en vrienden
En nu komt het...
- om de eerste twee maanden géén alcohol te drinken (dus vanaf middernacht)
- om de weegschaal tot mijn vriend te maken (en er dus een elegant cijfer te laten op verschijnen)
Ziezo ik krijg er bijna stress van, knipoog.