zondag 21 september 2014

Ananas met munt en citroenzeste, frisser dan fris

Wat is er erger dan na een lichte maaltijd een zwaar dessert voorgeschoteld krijgen?
Geen dessert krijgen misschien...grapje :-)

Gisteren kregen we bezoek en dit werd de bekroning van de avond.
Dessert maakt het toch altijd een beetje af hé!

Voor 4 personen
  • een halve verse ananas in dikke plakken (zoals hier of in carpaccio)
  • veel verse munt
  • 200 gr platte kaas
  • zeste van citroen
  • sap van 1 citroen
  • 20 gr vanillesuiker
  • gin (facultatief)
Werkwijze

  • Snij de ananas in plakken, dik of dun, volgens smaak.
  • Overgiet de ananas met de gin (als je dit wilt) en versnipper er de munt over, zet koel weg.
  • Klop de platte kaas los met de overige ingredienten.
  • Dien de ananas op met de bewerkte platte kaas...overheerlijk!
Of probeer deze eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten