Op deze mooie zonnige woensdag zal een salade van rode biet zeker en vast smaken.
Eenvoud siert en dit is zeker het geval bij deze zomerse lekkernij.
Tomatensalade met rauwe biet, feta en munt
**
Ingrediënten
2 rauwe
bietjes geschild en in dunne plakjes
1 bakje
cherrytomaatjes of wilde tomaten
1 klein handje
pittige zwarte olijven
1 handje
gedopte walnoten
1 handje verse
muntblaadjes
feta
voor de
dressing:
3 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
citroensap
1 eetlepel
gembersiroop of honing
2 theelepels
mosterd
1 eetlepel
dikke yoghurt
peper en zout
**
Bereidingswijze
Klop
alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot een mooie gladde
saus en zet koel. Ze mag gerust vrij liquide zijn zodat ze mooi kan gedresseerd worden straks.
Schik
de plakjes biet (ik sneed ze met een broodmachine, mandolines zijn niet aan mij besteed, ik verlies er vingertoppen aan...) op een groot plat bord of verdeel ze over éénpersoons
bordjes voor prachtige voorafjes.
Verdeel
de tomaten erover en verkruimel de feta over het midden. Leg de
walnoten (ik roosterde ze even in een droge pan) en olijven (in reepjes )op de salade en verdeel er de muntblaadjes over.
Besprenkel met de dressing en serveer direct.
Ik scoorde er al verschillende keren mee en kan niet-rode bieten eters overtuigen.
Laat het je smaken!
En proef ook eens de andere slaatjes, lekker!
Ik ben echt een bietjesfan :-) eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenDag Lien, thx voor je reactie, het is echt een voltreffer. Snij de bietjes flinterdun en je bekomt carpaccio, meteen mega mooi ook, smakelijk! En succes met je plannen!
Verwijderen