Dus voor een keer geen eigen creatie maar ik vond het zo de moeite dat het zeker op de blog moet komen.
Dit is het originele recept http://blissfulbasil.com/2014/02/14/vegan-gluten-free-superfood-pizza-with-quinoa-crust/ .
Op een mooie zondagavond hebben we er ons aan gewaagd en met succes.
Voor de bodem (vorm van 24 cm) gebruikten we
- 250 gr quinoa
- 500 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gistvlokken (ik verving die door een eetlepel gemalen kaas en daardoor niet vegan natuurlijk)
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- peper en zout
Erna eventjes laten afkoelen.
Maak ondertussen de pesto van Ashley.
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 eetlepel pompoenpitten
- handjevol basilicumblaadjes
- handjevol rucola
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- zeezout en peper
- 150 ml olijfolie
Smeer de afgekoelde pizzabodem rijkelijk in met de pesto en versier met
- kerstomaatjes, gehalveerd (of trostomaatjes), ik gebruikte gewoon tomaten in stukjes gesneden
- rucola
- pompoenpitten of pijnboompitten
- verse basilicum
Zin in andere hartige taarten? Of vegan recepten?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten