Elke dag een beetje scherper maar vooral elke dag een beetje dichter bij 9 april.
Wat eet je na een inspanning? Iets met eiwitten en daar is deze een goed voorbeeld van.
Je kan ze zeker en vast een 3 tal dagen in de frigo bewaren, dus maak er genoeg en eet ervan.
Ze zijn licht verteerbaar, glutenvrij en lactosevrij.
En ze zijn echt eenvoudig!
Ingrediënten voor 12 muffins (zie foto hieronder)
– kerstomaatjes
– 1/2 sjalot
– 1 teentje knoflook, fijn
– 4 eieren
– olijfolie
– een scheutje amandelmelk
– Kruiden: Bieslook, peterselie, basilicum,…
– 100 gr parmaham (een half sneetje per muffin)
– 1/2 courgette, geraspt
Verwarm
de oven voor op 180°C.
Meng de
eieren, de melk en peper, zout samen in een kom. Meng alles goed door elkaar.
Zet op het vuur een pan met de courgette, ajuin, look, bieslook en stoof
kort aan tot het gaar is.
Doe alles
bij elkaar in de grote kom en meng tot alles verdeeld is.
Neem
papieren of liefst siliconen muffins en bekleed ze met de parmaham langs de
zijden. Giet er dan voorzichtig het eimengsel bij. Verdeel over de
muffins. Plaats een half kerstomaatje bovenop.
Zet deze
in de oven voor 25 minuten en dan kan je smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten