genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 26 januari 2014

Plattekaastaart zonder toegevoegde suikers, lekker dessert eten zonder zorgen

De voedselzandloper volgen is vooral genieten, jezelf verwennen met de beste producten en dit taartje is er ééntje van!
Ik ben bijna een maand ver in het super consequent volgen van de voedselzandloper na de feestdagen.
En? De weegschaal wijst bijna 3 kilo minder aan, ik voel de energie van kop tot teen in mijn lijf en kan de hele wereld aan, dus...doen!

Voor een taart van 26 cm gebruikte ik
voor de bodem
  • 250 gr ontpitte dadels (zonder suiker gedroogd)
  • 120 gr noten (gemengde)
  • speculaaskruiden
  • 150 gr geweekte havermout
Mix al deze ingrediënten zeer krachtig en druk aan in een taartvorm (op bakpapier)

voor de vulling
  • 750 gr platte kaas
  • 400 gr abrikozenconfituur zonder toegevoegde suikers (met stevia bv)
  • 4 blaadjes gelatine of agar agar
Laat de gelatine weken. Mix de confituur zeer fijn. Warm ze even op, laat de gelatine erin smelten en meng met de platte kaas. Schep dit mengsel op de bodem van noten-dadels-havermout.

Zet een paar uurtjes in de frigo en ...........geniet!!
Kijk ook eens naar de andere voedselzandloperdessertjes, en geniet!


2 opmerkingen: