En de gasten hebben ervan genoten.
Veel apero-groentjes werden vroeger geserveerd met mayonaise, kruidensaus, kruidenkaas of coctailsaus maar vanaf nu serveren wij ze met...hummus.
Ik maakte vroeger al hummus op de blog dacht ik (bewijs zijn deze foto's en nog altijd dezelfde tas trouwens),
...maar blijkbaar niet... en blijkbaar is de schrijfwijze ook een probleem, het kan met 1 of met 2 m's, enfin, deze versie is top!
Ik gebruikte
- 200 gr gekookte kikkererwten
- sap van 1 citroen
- 1 mespunt komijn
- 1 koffielepel tahin
- 1 soeplepel fijngesneden koriander
- peper
- kruidenzout
- 1 teentje look (geperst)
- olijfolie tot de consistentie ok is
Mix alles en eindig met de olijfolie tot je een mooi, homogene substantie bekomt.
Smakelijk en ook zeer lekker bij mijn kruidenbrood natuurlijk en geniet ook van de zalmtartaar, de tapenade, de guacamole en zo veel meer.
Een goed kacheltje moet draaien op goeie kolen, dus...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten