Mijn verlof zit erop. We bleven de ganse vakantie in het land, deden veel uitstapjes, veel bezoek maar hebben ook veel gewerkt en ja...eigenlijk ook heel gezond gegeten. Maar feestjes brengen natuurlijk altijd extra's mee, veel plezier :-) maar ook teveel lekkers. Ook al is het allemaal gezond, teveel is teveel.
De maand augustus wordt dus een 'clean eating' maand, het is maar een naam natuurlijk hé!
Hebben op het eind van de maand een paar feestjes en ik wil het resultaat zien!
Heb mezelf een aantal doelen gesteld en een aantal voorwaarden opgelegd.
Doen jullie mee?
Wat ga ik doen?
- elke dag bewegen, fietsen, lopen, oefeningen met de bouncer... (minstens een half uur)
- groenten, liefst zoveel mogelijk groene
- fruit
- zo weinig mogelijk vlees, zeker geen rood of vet
- vette vis
- veel water drinken (minstens twee liter per dag)
- veel groene en witte thee drinken
- minstens 4 keer per dag eten
- elke dag noten en avocado
- enkel havermout als het over granen gaat
- olijfolie
- grapefruitolie, elke ochtend en elke avond een druppel
- een ruime portie eten, geen hongergevoel
- enkel producten met een GI lager dan 60
Wat ga ik niet doen?
- alcohol drinken
- pasta, aardappels, rijst, brood...eten
- geen vet en rood vlees
- geen bewerkte producten, dus maak alles zelf, je weet dan ook wat je eet!
- geen toegevoegde suikers
Al een paar tips?
- drink een paar glazen water voor je gaat eten
- schep je eten op in kleinere borden en stop af en toe tijdens je eten om je hongergevoel te voelen
- géén calorieën tellen
- raak je even van het rechte pad, stap er direct weer op :-)
- zorg dat je altijd voorzienig bent, ga op stap met een noodkit, ga naar de werk met de juiste ingrediënten mee zodat je elke verleiding kan weerstaan
Wil je mijn verhaal lezen hoe ik initieel 20 kilo zwaarder was en ervan af kwam?
En nog een receptje ook hé?!
Ideaal als lunch of avondmaal, een groenten-eierkoek
Voor 4 personen gebruikte ik
- 4 eieren
- 1 ajuin
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 courgette
- 3 wortels
- 200 gr champignons
- 1 rode paprika
- veel kruiden
- 100 gr sojagehakt
- kruidenzout en peper van de molen
- beetje sojamelk of sojaroom om de eitjes los te kloppen
- 1 teentje knoflook
Snij alle groenten in stukjes en bak ze aan in een pan met olijfolie.
Als ze al behoorlijk gegaard zijn, giet je er de losgeklopte eitjes op.
Flink kruiden en laten bakken zoals een gewone omelet.
Je kan eventueel afwerken met een beetje geraspte kaas (facultatief)
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten