genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 14 maart 2016

De lente is bijna in het land en Bikini-proof? Smullen van suikervrij appelgebak!

Neen, helemaal niet.
Wel dat de lente er is, dat is duidelijk, de zon schijnt met volle teugen en dat doet deugd.
Maar ik kan mezelf wel voor het hoofd slaan, de laatste maand teveel gegeten en gedronken.
Ik ben niet bijgekomen, oef, maar mijn bedoeling was...afvallen.
Ben 5 kilo te zwaar, neh, het is eruit, 5000 gr...een kledingmaat, help!
Maar ik blijf niet bij de pakken zitten, het heeft gesmaakt :-).
Maar nu gaan we de broeksriem weer een beetje meer aanspannen (hihi de broek spant al...).
Een mooie maandag, een mooie maand, en mooie perspectieven want eind mei loop ik de 20km van Brussel. En ik wil lichter lopen, dus...
Klein rekensommetje, 5 kilo afvallen, dat is 35000 kcal minder binnen krijgen.
Ik ben 47 jaar en ben toch wel actief, dus 2100 Kcal per dag.
Ik wil dit gewicht kwijt geraken op 56 dagen (8 weken).
2100 Kcal x 56 =  117.600 min de 35000 die er teveel aan zijn : 1.475 kcal per dag

Ziezo, weten is meten, we gaan ervoor en ik voel me al gesteund door al mijn lezers :-)

Je kan me ook volgen op instagram https://instagy.com/user/carine.lippens

Ik ben nog altijd in de wolken over  'LowCarbHighFat' en ik dweep ook met Chris Powell, bloos bloos.
Lopen doe ik drie keer in de week en ik ga, vanaf vandaag, weer buikspieroefeningen doen (heb ze ondertussen al gedaan, flink!)
En héél binnenkort hopelijk fietsen!

Deze ochtend dronk ik een groene smoothie, ja ik was nog niet echt super voorbereid.
300 gr diepvries kervel, samen met 1 schep eiwitpoeder (banaan) en water.
Heb liters smoothie gedronken vroeger maar toch is het altijd weer even wennen!

Het smaakte en tussendoor drink ik véél water, thee (mijn eigen brouwsel) en een tas koffie.

In de voormiddag maakte ik een taart voor mijn collega's waar ik straks mee ga vergaderen.
Het recept is van Janneke, http://maximaalminderen.nl/havermouttaart-met-banaan/ en ze kwam perfect uit de oven, joepie!!
Suikervrij, en met glutenvrije havermout en zonder vet :-)
Voor deze kanjer gebruikte ik
  • 400 gr glutenvrije havermout
  • 500 ml water
  • 4 kleine bananen
  • 3 eieren
  • 200 gr amandelmeel
  • 200 gr gemixte cashewnoten
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr chiazaad
  • 3 appels

Alles mengen en in een vorm doen, bakken gedurende een uur op 180°C.

En het smaakte, de collega's waren enthousiast!
Als middagmaal maakte ik deze salade, de geroosterde knolselder zit verscholen :-)
1 hardgekookt ei, 100 gr tonijn uit blik (op water), 2 tomaten (smaaktomaten, lekker) en komkommer.
De knolselder was een overschotje, geroosterd in de oven.


En 's avonds een super lekkere ovenschotel, smullen!
Recept morgen op de blog!


1 opmerking: