Ik voel me ongelooflijk op mijn gemak. Heb een schema, heb een
plan, ben er klaar voor.
Ik moet toegeven dat ik het zelf vooraf nooit zo had ingeschat.
Een schema en een lactaattest zou extra stress geven maar het is niet
zo.
Week 22 train ik als volgt
10 km in zone 1 (hartslag tussen 120 en 135)
10 km in zone 2 (hartslag tussen 135 en 143)
15 km in zone 1 (hartslag tussen 120 en 135)
Het is mooi ingepland. Een paar wijzigingen in de loop van de week...Niet mee getraind met De Pelikaanrunners op donderdag, dus een solo run op vrijdag. Géén Havenloop wegens code oranje...
Ik probeer nu echt wel heel bewust te eten.
Er moeten echt wel 5 kilo af om een mooi lijf te krijgen, knipoog. Maar het is al een lastige opdracht om stabiel te blijven.
Hoe kunnen mensen die niet bewegen op gewicht blijven? Ik loop gemiddeld 50-60 km per week, fiets er 150 km,...
Maar we geven niet op en blijven altijd gefocust, allé toch zoveel mogelijk.
Véél feestjes gehad,pasta-avond op vrijdgavond van BBC Wildcats, samenkomst met vrienden op zaterdagavond.
Ik denk dat ik genoeg room binnen heb voor de komende maand...
Wat doe ik dan wel goed?
Veel water, thee, een goed ontbijt als dit?
Het ideale ontbijt is misschien toch wel dit aantrekkelijk bord
met havermout, pitten, rood fruit en kokos.
Eigenlijk heb ik de voorbije week net dezelfde trainingen gedaan,
eerst tegen mijn goesting maar uiteindelijk beviel het extra traag
lopen mij uitstekend.
En er zaten natte trainingen blij. Op vrijdag viel de regen met
bakken uit de hemel, doornat, doorweekt maar...leuk.
Ik fietste ook elke dag getrouw mijn rit naar het werk, 35 km
extra in de benen langs 'mijn' Scheldepad.
Dit zijn een deel van de getrouwe buddies van de loopclub!
Receptje van de dag?
Courgetten-linzenbrood, het ideale tussendoortje of om mee te
nemen bij de lunch.
Voor het vullen van een broodbakvorm gebruikte ik
-
1 courgette (grof geraspt)
-
100 gr gekookte linzen
-
100 gr zongedroogde tomaten (in
stukjes)
-
2 eieren
-
150 gr gemixte pitten (het was
een mengeling van pompoenpitten en zonnebloempitten)
-
1 eetlepel kokosolie
-
beetje bakpoeder
-
Provençaalse kruiden
Alles mengen en het bakblik bekleden met bakpapier. In de vorm
doen en bakken gedurende 50 minuten op 180°C. Je kan het heerlijk
bewaren in de frigo. Genoeg voor een ganse week!
De slaatje past er perfect bij!