Natuurlijk brood zoals we het kennen van bij de bakker, dit hoort er niet bij, maar er zijn nog zoveel mogelijkheden hé.
In het verleden waagde ik mij al aan een aantal creaties, het amandelbrood, het voedselzandloperbrood, ...
En hierbij ben je getuige van dit lekkere noten-pitten-havermoutbrouwsel.
Ik gebruikte
- 150 gr havermeel
- 150 gr havermout
- 100 gr grof gemixte gemengde noten
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr zonnebloempitten
- 25 gr verse gist
- 250 gr lauw water
- grof zeezout
- een scheut goeie olijfolie
- een eetlepel honing
Zet in de oven voor 45 minuten op 200°C.
Overheerlijk met een stukje zwarte chocolade of een lekkere spread (receptje komt morgen op de blog).
Ook als basis om te beleggen bij feestjes, geroosterd bij de soep, kortom je brood zal snel verorberd zijn!
Zo een stukje brood is ook overheerlijk als voedselzandlopertussendoortje :-)
Las je al het artikel in het nieuwsblad waar twee mensen de voedselzandloper volgen en dit onder begeleiding van de dokter zelf? Hierbij het verslagje van Linda.