Jaren geleden maakte een goeie vriendin eens opgevulde patissons als we op bezoek gingen. Om de één of andere reden waren ze niet gelukt, ontgoocheling alom. Patissons werden sindsdien, stilzwijgend overeengekomen, niet meer klaargemaakt. Maat dit weekend kreeg ik van Bea een prachtig exemplaar en ik wou het er toch op wagen.En wat een succes, ziezo, het is gelukt, ga ervoor.
- 1 patisson
- 4 tomaten
- basilicum
- 1/2 courgette (grof geraspt)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- beetje kruidenzout
- mespunt paprikapoeder
- peper
- 120 gr Cabriogand, grof geraspt
Stoof in olijfolie de tomaten, ui, knoflook, basilicum, courgette en het vruchtvlees van de patisson gedurende 5 minuten. Kruiden met paprika, peper en zout en op het eind de geraspte geitenkaas toevoegen.
Schep het mengsel in de uitgeholde patisson en zet gedurende een 40 minuten in een oven van 200°C.
Verrukkelijk!
Zin in andere gerechtjes met courgette of pompoen?
Ik zal er hier nog ene moeten overtuigen, maar in een oven van 400° zal dat ook niet lukken, toch?
BeantwoordenVerwijderenJe hebt gelijk, foutje, oeps, maar ondertussen gecorrigeerd :-)
VerwijderenOeps, dat is inderdaad veel te warm (zeker met deze buitentemperaturen ;-) )maar is gecorrigeerd, merci om opmerkzaam te zijn.
BeantwoordenVerwijderen