Koolrabi is de verdikte stengel van de koolplant die boven de grond groeit. Gekookte koolrabi smaakt iets naar bloemkool, rauwe koolrabi heeft iets weg van selderij.
De groente kan in verschillende variaties voorkomen. De knol kan zowel wit, lichtgroen als paars van kleur zijn. De lichtgroene soort is de meest verkochte. Vaak wordt koolrabi als een knolgewas gezien, maar eigenlijk hoort deze thuis bij de koolsoorten.
Koolrabi is een vergeten groente (net als de pastinaak, pompoen, schorseneer,...) en is afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied. Koolrabi is pas goed bekend geworden aan het einde van de 16de eeuw.
Maak het als bijgerecht of als hapje, smaken doen ze zeker.
Ik gebruikte
- 2 koolrabi
- 2 eetlepels olijfolie
- kruidenzout
- peper van de molen
- verse tijm
Snij de koolrabi in reepjes (of gebruik een frietsnijder), meng met alle kruiden en de olijfolie en zet in de oven op 200°C. Het eerste kwartier onder deksel of folie, en dan nog een half verder laten garen (om de 10 minuutjes ééns omroeren). Serveer met een lekkere voedselzandlopermayonaise!
Smakelijk!
Wil je ook de andere frietjes proberen?
Dit zijn diegene met knolselder!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten