Pseudograan Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), is een van oorsprong
Zuid-Amerikaanse plant, welke reeds 5.000 jaar geleden op extreme
hoogtes in het Andesgebergte van Ecuador, Peru, Bolivia en Argentinië
werd verbouwd door de roemruchte Inca's. De naam 'Quinoa' komt uit het
Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca's, en betekent
'Moedergraan' of 'Supergraan'. De Inca's gebruikten de Quinoa zaden om
te koken zoals rijst en beschouwden Quinoa als hun 'heilige voeding'.
Vandaag de dag behoort Quinoa tot de selecte categorie van 'superfoods'
vanwege de uitzonderlijk hoge voedingswaarden.
Dus we gooien het op de blog en genieten van dit supervoedsel.
Voor 4 personen gebruikte ik
- 100 gr walnoten
- 100 gr cashewnoten
- 200 gr kervel
- 200 gr quinoa
- kruidenzout
- 2 eieren
- peper
Kook de quinoa gaar. Ondertussen mix je de noten met de verse kervel, kruiden en ei. Meng de gekookte quinoa door dit mengsel en schep hoopjes op een bakplaat (met bakpapier erop).
Bak gedurende 25 minuten in een oven van 180°C.
kan je deze ook invriezen en evt opbakken op een barbeque of in de pan?
BeantwoordenVerwijderen