genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 14 juli 2016

Bloemkoolpuree, een leuke vervanger voor de geliefde aardappel

Het is vakantie, we zijn volop aan het werken buiten maar we verliezen de gezonde maaltijden niet uit het oog.
Bloemkool komt in veel recepten voor als de vervanger voor aardappels, rijst,...
Om rijst te vervangen, mix je een bloemkool in een keukenrobot tot deze fijn is. Eventjes blancheren of kort stoven en de alternatieve rijst is klaar.
Om aardappels te vervangen kan je gemakkelijk bloemkool koken en pletten.
Ik deed er géén boter of room of melk bij, het bevatte voldoende smeuïgheid.

Ik koos voor een lekkere bloemkoolpuree, samen met hespblokjes en geraspte parmezaan.
Voor 2 personen
  • 1 kilo bloemkool (ik gebruikte diepvries ofwel 1 verse)
  • 200 gr hespblokjes
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Poepsimpel, gezond en snel klaar.
Kook de bloemkool tot deze flink gaar is, giet het water af, plet met een vork of met een puree stamper.
Voeg de toebehoren toe en flink kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Ik at er nog een portie spinazie bij.

De huisgenoten smulden van deze zelfgemaakte quiches.
Eén met kikkererwten, broccoli, room, eitjes, veel kruiden en bladerdeed.
De andere is met gerookte zalm, broccoli, room, eitjes, bladerdeeg, veel kruiden.
Een uur in de oven en smullen!!


Lekker!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten