Ijscrème blijft een caloriebom en dat hoeft niet. Je slaat geen magazine open of er is alternatief ijs.
Vroeger was dit sorbet, nu is het nicecream.
Ik maakte deze creatie met
- 1 bevroren banaan
- 4 ijsblokjes van water
- 100 gr verse bosbessen
- 2 eetlepels sojamelk (of iets meer naar gelang hoe smeuiig je het wilt!)
De banaan vries je zelf in. Je snijdt ze in plakjes en legt ze op vershoudfolie (zorg dat de stukjes niet tegen elkaar plakken) en wikkel ze in. Leg voor minstens 5 uur in de diepvries.
Op het moment dat je de nicecream wilt maken, haal je de keukenrobot boven (ik gebruikte de Thermomix).
Doe de diepgevroren banaan in de blender, samen de overige ingrediënten en mix tot het een mooie homogene massa is.
Als je gans dit brouwsel opeet, kost je dit 178 Kcal. Maar geloof me vrij, dit krijg je niet op in één snackmoment.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten