Ik ben weer volop aan het lopen en het gaat goed. De neus staat weer in de juiste richting en de benen doen het goed. Dus gezonde voeding is deel van het plan.
We gaan voor eieren vandaag, een eenvoudig product met zovéél mogelijkheden.
Hieronder maar liefst zes recepten, go for it!
1. Kwarteleitje
Ingrediënten voor een hapje per persoon
-
1 kwarteleitje
-
1 toastje, neutraal van smaak
-
Peper en zout
-
Bieslook
-
Bakspray of bak en braad boter of olijfolie
Bereidingswijze
Zet een pan op een vuur, en vetstof erin. Breek het eitje (best met een
scherp mesje) en doe in de pan, kruiden met peper en zout, bieslook erop
versnipperen. Met een spatel op het toastje leggen.Simpel als iets maar altijd een succes!
2. Eiersalade
Ingrediënten voor 4 personen
4 hardgekookte eieren
½ kleine selderijstengel
½ de goede mayonaise
1 theelepel graantjes mosterd
Enkele druppels tabasco
Bieslook
Zeezout
Peper
Om op te beleggen
Toast
Raketsla
Geroosterde pijnboompitten
Bereiding
Pel de gekookte eieren, snij in blokjes. Snij de selder in blokjes en versnipper de bieslook. Meng met de mayo een de mosterd en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Pel de gekookte eieren, snij in blokjes. Snij de selder in blokjes en versnipper de bieslook. Meng met de mayo een de mosterd en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Rooster het brood, beleg met de eiersalade, werk af met
raketsla en versier met de pitjes
3. Wrap van ei
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
Bieslook of andere groene kruiden
Peper en zout
Bereidingswijze
Klop het ei los met veel kruiden. Doe bakspray
in de pan, smeer het eimengsel mooi open, laat bakken, kruiden met peper en
zout en erna beleggen zoals een wrap.
4. Opgevulde eieren
Ingrediënten
voor een hapjes maaltijd voor 8 personen
·
8 eieren
·
1 avocado
·
1 rood Spaans pepertje
·
1 bosje koriander
·
1 limoen
·
1 scheutje olijfolie
Bereiding
1.
Kook de eieren 9 minuten en laat ze dan
schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij ze dan doormidden. Haal
voorzichtig de dooierhelften uit de eieren. Doe ze in een mixbeker.
2.
Schil de avocado en verwijder de pit. Doe het
vruchtvlees bij de dooiers.
3.
Voeg ½ ontpit Spaans pepertje, een paar takjes
koriander, een beetje geraspte limoenschil en wat olijfolie toe.
4.
Breng op smaak met peper en zout.
5.
Mix glad.
6.
Schep het mengsel in een spuitzak en vul de
eitjes op met het mengsel.
7.
Werk af met een paar ringetjes Spaanse peper en
koriander.
5.
waterkerscrème met gerookte zalm en lompviseitjes
Voor
4 à 6 personen
1 rijpe avocado
250 gr ricotta
100 gr Waterkers
Citroensap
Gerookte zalm 2 sneetjes
Lompviseitjes
Plukjes waterkers
Bereiding
Snij de avocado doormidden,
verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit.
Doe de avocado, gewassen
waterkers, citroensap en scheut olijfolie in een blender. Kruiden met peper en
zout.
Mix tot een smeuïge massa.
Verdeel de crème over glaasjes.
Snij reepjes van de gerookte zalm
en verdeel ervoer.
Versier met lompviseitjes en
takje waterkers.
6. Îles
flottantes
Ingrediënten
-
Creme Anglaise (voor een andere keer J)
-
Karamel
-
Eiwitschuim
4 eiwitten
6 el
bloemsuiker
1
liter melk
1 vanillestokje
Bereiding
Breng
de melk aan de kook met vanillestokje. Klop de eiwitten stevig op en voeg de
bloemsuiker toe, beetje bij beetje…
Maak
mooie quenelles van het schuim. Laat ze 2 minuten aan elke kant in de melk
dobberen. Melk niet laten koken.Bodem vanillesaus, erop 2 îles flottantes en
besprenkelen met de karamel.
Geniet ervan!
Ik ontdekte je blog via Mom runs the city! Zo een leuke en gezonde recepten :-D. Mijn volgende marathon is ook de 15e oktober gepland, na de eerste in Rotterdam! Leuk, onze voorbereiding zal zowat gelijk verlopen!
BeantwoordenVerwijderenDag Lien, leuk dat je mijn blog de moeite vindt. Veel succes en we horen en zien mekaar wellicht nog wel eens.
BeantwoordenVerwijderen