Voor de dipsaus gebruikte ik:
- 400 gr pompoen (in stukjes gesneden)
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- raketsla (handje vol)
- 1 klein pepertje
- 1 kruidenbouillonblokje
Laat de ui en de knoflook aanstoven in een goeie scheut olijfolie. Voeg de blokjes pompoen toe en het kruidenbouillonblokje en laat garen op een zacht vuurtje voor 10 minuutjes. Laat de pompoen uitdruppen in een zeef. We hebben geen vocht toegevoegd maar toch bevat deze creatie teveel water voor deze toepassing. Druk goed uit zodat alle water eruit is. Gooi dit natuurlijk niet weg, maar doe het bij een lekkere soep bv.
We gaan de pompoen nu pletten met een vork, er de gemalen kaas door roeren, en fijngesnipperde raketsla. Afwerken met een fijngesneden rood pepertje.
Smakelijk. Het is voorgeproefd en goed bevonden. Eet het als tapenade bij de aperitief, met appeltjes bv of op een schijfje komkommer. Smeer het op je voedselzandloperbrood, het amandelbrood, het andere voedselzandloperbrood, ...en geniet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten