Of ik een paar gerechtjes wou maken, en inderdaad dit werd er eentje van, opgevulde tomaat, veggie en mega lekker :-)
Ziezo, de foto staat op mijn blog, de mensen hebben ervan genoten en het receptje komt eraan!
Voor 8 tomaten rijkelijk te vullen gebruikte ik
- 1 grote sjalot of kleine ui, gesnipperd
- 1 wortel, heel klein gesneden
- 2 knoflooktenen, geperst
- 1 cm gember, geraspt
- chilipoeder of -vlokken naar smaak
- 1 aubergine, in kleine dobbelsteentjes (max. 1 cm)
- 1/2 tl ras el hanout of currypoeder
- 8 grote, stevige tomaten
- 200 gr fetakaas, verkruimeld
- 1 courgette
- Olijfolie, zout, peper
Stoof de ui, look en gember aan in olijfolie en voeg dan alle groenten toe. Laat pruttelen terwijl je de tomaten uitholt en de stukjes tomaat deed ik ook met het mengsel. Flink kruiden, kaas eronder mengen en opvullen.
Een half uurtje in de oven en de geuren lieten ons al op voorhand genieten.
Een echte aanrader!
Dit ziet er lekker uit! Ik zou het direct eens willen maken :-)
BeantwoordenVerwijderenGr. Julie
Super lekker bevonden. Ga dit vandaag terug maken. Njammie!!! (Om het met jouw woorden te zeggen :-) )
BeantwoordenVerwijderen