genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 18 november 2013

Veganchallenge lasagne en voedselzandloper

Veel groenten, geen zuivel, geen vlees en toch een delicatesse, we gaan ervoor!

en het recept komt er aan:
Voor 1 persoon gebruikte ik 
  • 1 bolcourgette (in schijfjes om lasagneblaadjes van te snijden)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml sojaroom
  • 1 rode paprika
  • 1 kruidenbouillontabletje
  • handje vol kruiden oa basilicum, peterselie, knoflook
  • peper en zout
  • agar agar (1 koffielepel)
  • sojakaas naar wens

en veel liefde om eraan te beginnen!

Maak een sausje van de ui, look, tomaten, paprika en kruidenbouillon en laat pruttelen.
Meng de room met de vele kruiden en laat eventjes pruttelen, niet inkoken.
Laat de rode saus binden met de agar agar en werk af.
Laag tomatensaus, schijfjes courgette, laag witte saus, en afwerken met de sojakaas.
Een half uurtje in de oven en je kan beginnen genieten :-)

2 opmerkingen: