genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 22 december 2013

Kerst en voedselzandloper samen, dit wordt genieten!

Weet je niet wat je zal serveren komende woensdag op Kerstdag? Of zijn jullie allemaal veel beter voorbereid dan mij?
Misschien maak je wel eens de overheerlijke loempia's van schorseneren!
De foto's willen momenteel niet uploaden maar die komen er asap aan!
Ik gebruikte dit ideetje als hapje, maar kan ook als voorgerecht of als bijgerecht geserveerd worden.
Voor een pakketje gebruikte ik:
  • 1 schorseneer, gekuist en licht geblancheerd
  • 20 gr blauwe kaas (niet te krachtige soort)
  • gomasia
  • sesamzaadjes
  • filodeeg
  • 1 eigeel om het deeg mee te kleuren
Snij de schorseneer in twee en maak er sneetjes in. Steek de kaas in de sneetjes of leg de rest erop.
Leg dit geheel op een velletje filodeeg. Kruiden met gomasia en sesamzaadjes, dichtvouwen, kleuren met eigeel en afwerken met sesamzaadjes.
Leg deze creatie een 20 -25 minuten in de oven op 180°C.

Smakelijk!
Zin in andere creaties met schorseneren?
http://proevenopzondag.blogspot.be/2013/04/tagliatelle-van-schorseneren.html
http://proevenopzondag.blogspot.be/2012/12/schorseneren-ook-een-vergeten-groenten.html

1 opmerking: