genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 12 december 2013

Afvallen? Kerstdessert en voedselzandloper? Dit dessert past perfect!

Kan het nog beter? Fruit, beetje platte kaas, sojaroom, zeste van citroen en dan smullen....
We hebben bezoek en maken een gezond toetje. Als je van tafel komt, is het niet de bedoeling dat je op ontploffen staat. Dus dit dessert past perfect bij een gezonde maaltijd en is voedselzandloperproof.

Voor 6 glaasjes gebruikte ik
  • 600 gr rood fruit (diepvries)
  • 200 ml sojaroom, opklopbaar
  • 200 gr platte kaas
  • sap van 1 citroen
  • zeste van 1 citroen
  • 2 eierdooiers
  • 2 opgeklopte eiwitten
En we vliegen erin.
Laat het diepvriesfruit op zijn gemak ontdooien.
Giet in de glaasjes een bodempje. Meng de opgeklopte room met de platte kaas, de citroen en de twee eierdooiers. Eindig met de opgeklopte eiwitten erdoor te mengen.
Schep het mengsel op het fruit in de glazen en eindig met een beetje fruit en een beetje zeste.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten