genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 16 mei 2013

Blonde linzen, eenvoudig gerechtje met de restjes

We wagen ons op de blog aan een receptje met blonde linzen, voor de tweede keer al zelfs.
Linzen zijn supergezond, bevatten al hetgene wat je nodig hebt voor een vleesloze maaltijd en nog veel meer.
Bij dit receptje gebruiken we de rest van de stukjes courgette van dit gerecht, en we maken in een mum van tijd een heerlijk stoofpotje. Wees creatief en laat niets verloren gaan in de keuken, het komt altijd wel van pas.
Neem
  • 200 gr linzen (in dit geval blonde linzen)
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • stukjes courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • koffielepel ras-el-hanout
  • peper en zout
Laat de linzen, na het spoelen, gedurende een 20-tal minuten koken in ruime pot met water.
Maak ondertussen je brouwsel van gestoofde ui, knoflook en de overige groenten. Goed kruiden met peper, zout en kurkuma en voeg de gare linzen toe.

Eenvoud in een potje, zelfgemaakt en zoveel beter dan prefab food, maken die handel!

Leef je je graag uit in de keuken met linzen?
Maak dan ook eens dit lekkere soepje met rode linzen

1 opmerking: