Of misschien wel de eerste zon in de maand mei gezien ;-) ?
Redenen genoeg om aan de slag te gaan.
Voor een taartvorm van 28 cm gebruiken we
- een vel bakpapier
- 250 gr amandelmeel
- 65 gr kokosolie
- 2 eieren
- 6 grote appels
- 4 eieren
- 20 gr stevia (200 gr suiker nodig, bekijk de verhouding op de verpakking)
- 200 ml sojaroom (light)
Wees niet ongeduldig, zo zal de taart er binnen een uurtje uitzien! |
We zetten de oven aan op 180°C en kunnen niet meer wachten om eraan te beginnen.
Neem de bakvorm en leg er een vel bakpapier in. Laat de kokosolie een heel klein beetje smelten, erna mengen met het amandelmeel en de eitjes.
Werkwijze met de Thermomix?
Doe de kokosolie in de machine, 40°C, 30 sec, snelheid 1. Voeg het amandelmeel toe en de twee eitjes. 1 minuut, snelheid 4.
Je bekomt een deegbal die je niet kan uitrollen, dus gewoon aandrukken op het bakpapier tot de ganse bodem bedekt is.
Schil de appels en leg in schijfjes, blokjes of hoe je wilt, verspreid over het deeg.
Maak een mooi geklopt mengsel van de room, stevia en de eitjes
Werkwijze met de Thermomix?
Doe de drie ingrediënten (room, stevia en eitjes) in de mengbeker en zet de vlinder in de pot, 2 minuten snelheid 3 en giet over de appeltjes.
Ondertussen is de oven op temperatuur, zet de taart voor een uurtje in de oven en je kan ondertussen al genieten van de heerlijke geur die uit de oven komt.
De taart na een kwartiertje bakken |
De taart begint al lekker te geuren, maar nog te vroeg om uit de oven te halen |
Als je taart uit devorm haalt, dan ziet de onderkant er zo uit, een mooi gegaard deeg |
En hier poseert dit heerlijk brouwsel, klaar om opgesmuld te worden! |
Genieten kan perfect met deze gezonde hap!
Als je de taart snijdt, valt hij dan niet helemaal uit elkaar? Heb ik bij dergelijke taarten namelijk wel meegemaakt.
BeantwoordenVerwijderen