genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 12 mei 2013

Taart met krielpatatjes en zongedroogde tomaten, vegetarisch

Moederdag, een dagje om te feesten met lekkere taart?
Ja, maar het mag eens iets anders zijn hé?
Voor de verandering, géén voedselzandloper, want is met patatjes én met bladerdeeg, maar op deze feestelijke dag mag alles!
Je kan deze taart eten als snack, als hoofdgerecht met een slaatje (komt morgen op de blog) of wanneer je er gewoon zin in hebt. En het was ongelooflijk lekker, een echte aanrader.
Als je het voedselzandloper wilt, vervang de bladerdeeg door havermoutdeeg, en de patatjes door bataten of zoete aardappels.
En nu het recept voor de klassieke versie, voor een taartvorm van 28 cm gebruiken we:
- 1 bladerdeeg
- 1 kg krielpatatjes
- 200 gr zongedroogde tomaten
- 200 gr geitenkaas
- 2 uiten
- 2 teentjes look
- olijfolie
- basilicum

Laat de patatjes half garen. Zet de oven aan op 200 °C. Prik het deeg in. Laat de ui en de look stoven in een beetje olijfolie en doe dit mengsel op de bladerdeeg. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel over de ui. Versnipper de zongedroogde tomaatjes op de ui. De gegaarde patatjes in twee snijden en zo op de bladerdeeg leggen dat de taart mooi opgevuld is, eventueel nog een paar trostomaatjes tussen steken. Het geheel besprenkelen met olijfolie, kruiden en fijngesnipperde basilicum. Baken gedurende 30 à 35 minuten op 200°C. Overheerlijk met dit oosters slaatje.
Zin in een andere hartige taart?


2 opmerkingen:

  1. Voor zo een lekkere aardappeltaart zou ik mijn ziel verkopen!!! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste keer dat we iets klaar maken van je blog en dit zal niet de laatste keer zijn.
    Patricia Cooman en Frank Van Overmeire

    BeantwoordenVerwijderen