genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 11 mei 2013

Chutney, eetbare cadeautjes, leuk om te maken en tof om te krijgen


Eetbaar cadeautje maken...
Altijd tof om bezig te zijn in de keuken en iemand anders er te kunnen mee blij maken, dus we gaan aan de slag.
Dit is een chutney met courgette en tomaat, heb je zin in een andere chutney ?

We gaan aan de slag met
  • witte wijn-azijn 0.5 liter
  • rietsuiker 300 gr
  • water 300 ml
  • koriander gedroogde 1 theelepel
  • komijn 1/2 theelepel
  • gember 0.5 cm geraspt
  • zout beetje
  • kaneelstok 1
  • ui 4
  • courgette 1 kilo
  • tomaat 1 kilo
  • appel 2 grote
  • rozijn 300 gr
    Laat de eerste drie ingrediënten pruttelen en voeg erna al de rest (groenten en fruit in stukjes gesneden hé) toe. Laat inkoken gedurende een anderhalf uur en vul dan propere glazen potten.
Drie weken laten trekken op een koele en donkere plaats, erna smullen geblazen.
 

2 opmerkingen:

  1. Hoeveel potten zou je kunnen vullen met de bovenstaande hoeveelheden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan hiermee twee potten van een liter vullen meen ik mij te herinneren...

      Verwijderen