genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 13 mei 2013

Slaatje met rode kool, savooi en mango, voedselzandloperproof de week starten

Het begin van de week gaan we super gezond eten, allé dat doen we meestal maar toch...
We gebruiken
voor de sla:
  • 1/2 rode kool
  • paar bladeren van een savooi (van de binnenste)
  • 1 mango
  • macadamianoten (100 gr)
  • koriander (handvol)
  • munt (handvol)
 voor de vinaigrette
  • 1 dl limoensap
  • 2 koffielepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels olijfolie
Snij alle ingrediënten voor de sla fijn en verkruimel de noten. Goed mengen en zet koel. Maak ondertussen de vinaigrette. Laat het limoensap inkoken met de honing, de sojasaus en de sesamolie gedurende 2 minuten en laat afkoelen. Net voor het serveren voeg je de olijfolie toe.

Giet de vinaigrette over de sla en het genieten kan beginnen!

4 opmerkingen:

  1. Ziet er niet alleen lekker uit maar is ook heel lekker en fris!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste keer dat we iets maken van je blog en het zal niet de laatste keer zijn!
    Proficiat met dit initiatief!
    Patricia Cooman en Frank Van overmeire

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geinspireerd door Yotam Ottolenghi's wintersalade?

    BeantwoordenVerwijderen