Ideaal als lichte groentenlunch:
We gebruiken voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 2 blaadjes laurier
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/4 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1 cm gember
- 1 koffielepel kurkuma
- 1/2 koffielepel komijn
- 100 ml kokosmelk
- 1 koffielepel curry
We stoven de ui en knoflook aan in kokosolie, voeg dan de grof gesneden groenten toe. Eventjes laten stoven op een hoog vuur voor paar minuutjes, kruiden met peper en zout, voeg de laurier, de gember en de andere kruiden toe. De kokosmelk erop gieten zodat je een licht sausje bekomt en nog 2 minuutjes laten verder garen. Eventueel nog beetje bijkruiden met curry.
Smakelijk en dit gerechtje kan ook zeer gemakkelijk in een doosje mee naar het werk hé!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten