Een verse pizza met vooral véél groenten en beetje vleesvervanger, is een gezond middagmaal, een eenvoudige lunch of een ideetje voor een hapje.
voor 2 personen
- 1 rechthoekig pizzadeeg (in de frigo-afdeling van de supermarkt)
- 1 doosje tomatenpuree (ev. paar eetlepels sojaroom)
- veel verse kruiden
- 4 tomaten
- 2 courgetten
- 2 rode paprika's
- 100 gr sojagehakt
- 100 gr geraspte kaas
Klop de tomatenpuree los met veel verse kruiden (basilicum, peterselie, peper, zout,...) en eventueel de room. Bestrijk met dit mengsel het deeg. Snij de groenten in schijfjes en schik ze op de bodem samen met het sojagehakt. Flink kruiden met peper en kruidenzout en afwerken met de gemalen kaas.
Bakken gedurende een 20 à 25 minuutjes op 200°C.
Bij dit gerecht eet je superveel groenten op een dun lapje deeg. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten