genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 15 juni 2013

Zoete aardappel met spinazie, voedselzandloperovenschotel

We eten toch nog een ovenschotel in juni, de zon is maar af en toe aanwezig, dus het kan nog!
Zoete aardappels zijn geen aardappels maar groente, dus voor de voedselzandloper is dit perfect.
Bekeek je al de andere recepten met zoete aardappels op de blog?
Is de blog goed bezig als het over gezonde voeding gaat? Wat zeggen de anderen?

Gebruik voor een vuurvaste schotel van de grootte zoals op de foto:
  • 1,5 kg zoete aardappels
  • 500 gr verse spinazie
  • gekookte linzen (300gr, ze kwamen uit een blikje deze keer)
  • gekookte kikkererwten (300 gr, ze kwamen uit een blikje deze keer)
  • 1 ui 
  • knoflook
  • kruiden
Stoof  de ui met de knoflook aan in olijfolie en laat de gelekte linzen en kikkererwten nog een beetje meestoven. Goed kruiden met peper en kruidenzout. Zet ondertussen de zoete aardappels op tot ze gaar zijn en maak er een pureetje van.Was de spinazie.
Zet je oven aan en monteer deze schotel als volgt:
een laag met de kikkererwten-linzenmengeling, de rauwe spinazie erop, flink kruiden met peper en zout en erna de puree van zoete aardappels erop scheppen. Nog een 40 tal minuutjes garen in de oven op 180°C en je kan jezelf verwennen met een gezonde, lekkere hap.



6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed en lekker uit zeg! Ga ik proberen.
    Groetjes,
    Petra
    P.S. Leuke blog, lekkere recepten, gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie hoor. Je kan altijd volger worden door onderaan links te klikken en dan ben je altijd geinformeerd als er iets nieuws op de blog komt. Groetjes

      Verwijderen
  2. Hoi Carine,
    Ik heb voor de eerste keer zoete aardappel gekocht en vraag me af of je deze aardappels schilt alvorens te koken?
    Kijk uit naar je antwoord!

    Groetjes, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,
      Ofwel kook je ze in de schil en pel je ze, ofwel schil je ze alvorens te koken, beide werkwijzes kunnen. Ik vind op voorhand schillen het eenvoudigst maar misschien is de andere manier wel beter voor de vitamientjes...
      veel succes

      Verwijderen
  3. Heel intresant maar de calorién tellen is iets anders

    BeantwoordenVerwijderen