genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 2 juni 2013

Kikkererwtengebakjes, een vegetarisch voorgerecht voor deze zonnige zondag?

De zon maakt ons blij, joepie een taartje bij een slaatje, dat zal smaken.
We gebruiken voor 12 taartjes (gebakken in een siliconevorm)
  • 250 gr gekookte kikkererwten
  • een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum, wat je in je omgeving beschikbaar hebt)
  • 2 eieren
  • 100 gr platte kaas
  • 125 gr philiadephia of mascarpone

en ga aan de slag!

Meng de 2 soorten kaas dooréén en klop los met de eitjes en de fijngeknipte kruiden. Voeg op het eind de kikkererwten toe en meng voorzichtig, mag geen moes worden. Bijkruiden met peper en kruidenzout.

Werkwijze met de Thermomix?
Meng de kaas met elkaar op stand 4, 30 seconden, voeg de eitjes toe, opnieuw op stand 4 30 seconden, erna de kruiden en mes op stand omgekeerd draaien zetten, stand 4, 10 seconden en op het eind de kikkererwten, omgekeerd draaien mes, 30 seconden stand 4. 

Schep de mengeling in de siliconevormpjes en bak ze gedurende een 25 tal minuutjes op 200°C.

Laat het je smaken, lekker met een slaatje of een glaasje ;-)


2 opmerkingen:

  1. Hoi, ik heb onlangs pas je blog gevonden na het lezen van de voedselzandloper. Wat een mooie uitgebreide blog heb jij!! Een echte inspiratie, zeker voor een leek in heel dit eetpatroon. Heb in ieder geval al een linzenstoofschotel geprobeerd en die havermoutkoekjes!!
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je dit ook invriezen? Altijd fijn om een voorraadje te maken...

    Groetjes Manon

    BeantwoordenVerwijderen