Toen de trein deze avond, zo traag op de sporen reed, er al paniek was in mijn hoofd (ga ik mijn aansluiting wel halen?) maar uiteindelijk alles toch goed kwam, dacht ik maar aan één ding...Joepie!!!
Laat mij snel in mijn keuken een creatie maken met havermout, kokosmeel, kokosolie, stevia, een eitje en pure chocolade... Allemaal gezonde ingrediënten om de collega's mee te verrassen. Alhoewel, zo verwonderd zijn ze nu ook weer niet meer als ze zien dat ik een doosje tevoorschijn haal?!
Morgen vergadering, dus een knabbeltje kan iedereen wel plezieren? Morgen fietsen, dus een beetje extra energie zal nodig zijn? Morgen veel toerkes lopen, dus een gezond koekje zal smaken?
Zijn er nog meer excuses nodig om je te laten warm lopen voor dit gebakje?
Hier nog een paar puntjes, er zit geen suiker in, geen harde vetten, geen bloem,...kortom, doen!
De voedselzandlopermethode laat mij, al sinds meer dan een jaar, op een andere manier genieten van het leven. Lekker eten maken met andere combinaties, andere ingrediënten, zeer pure keuken, smullen geblazen zonder gepieker achteraf.
We gebruiken voor een 20 tal koekjes
- 200gr gemixte havermout
- 100 gr kokosmeel
- 50 gr kokosolie
- 10 gr stevia (verhouding 1 op 10 met suiker bij deze stevia)
- 2 eieren
- 1/2 theelepel bicarbonaat
- 100 gr chocoladeparels (zwarte chocolade van meer dan 80%)
Smullen geblazen dus!
Andere havermoutkoekjes? Hou je niet zo van de smaak van kokos, kies dan voor deze koekjes met havermout.
Waar koop je de 80% cacao parels? Hier in colruyt hebben ze 53% in dezelfde zakken... en bij gebrek aan beter, koop ik dus die, maar ik zou liever de 80% hebben.
BeantwoordenVerwijderenBedankt
Leuke blog heb je trouwens! Hier ook fan van de principes van voedzelzandloper... :-)
Ze zijn in ieder geval te koop bij de Sligro.
Verwijderen