Een paar appels op overschot en we kunnen een lekkere taart voorschotelen.
Wil je deze taart voedselzandloperproof? Gebruik dan een havermoutbodem natuurlijk!
Receptje van voedselzandloperbodem met havermout, klik op de link hierboven en je vindt de exacte uitleg omtrent de gebruikte hoeveelheden.
Maak het deeg met de gemixte havermout, mengen met het lauw water en beetje olijfolie, tot je een homogene massa komt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg bekomen. Spoel je vorm (doorsnee 28 cm) uit en duw het deeg uit zoals hieronder.
Bij mij moest het snel gaan, dus ik gebruikte een kant-en klare bladerdeeg (is geen voedselzandloper).
We gebruiken
- 4 à 6 appels
- 150 gr rietsuiker
- sap van 2 citroenen
- 100 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 100 ml sojaroom
- paar druppels amandelessence
Leg de bodem in de vorm en snij de appeltjes erop. Besprenkelen met het sap van de citroenen en 50 gr van de suiker. Bakken gedurende 15 minuten.
Haal uit de oven en doe er een mengsel op van, de rest van de suiker, het amandelmeel, de eitjes, room en de essence. Giet over de gegaarde appeltjes en bak gedurende 30 minuten op 200°C.
Staat de thee al klaar voor bij de koffie?
Laat het jullie smaken of probeer een ander dessertje uit.
Hallo Carine,
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke recepten heb je op je blog staan, zo divers ook, alles mooi gefotograveerd, echt genieten hoor!
Zou het leuk vinden om je blog te volgen, maar zie geen volgers bij je staan, zou je dat mogelijk kunnen maken?
Groetjes, Wietske
Bedankt voor je enthousiaste reactie. Helemaal onderaan links staat er 'abonneren', en als je daar op klikt en de stappen volgt, ben je volger.
VerwijderenVeel succes
Carine