genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 14 december 2012

"De voedselzandloper" : Spruitjes, eens anders

Witloof opgevuld met spruitjes, en op 2 manieren bereid :

Speciaal voor de mensen die vragen naar spruitgerechtjes en ook voor de mensen die graag gerookte zalm eten...

We hebben witloof nodig, spruitjes, olijfolie, ajuin en knoflook, cheddar, okkernoten, gerookte zalm, peper en zout.
Laat in een pan in olijfolie de look en de ajuin stoven, voeg de fijn gesnipperde spruit toe en stoof 2 minuutjes en kruiden met peper en zout. Laat even rusten.
Snij het witloof overlangs en hol een beetje uit en laat eventjes blancheren, zeer kort.
Laat uitlekken en leg in ovenschotel.


Je kan kiezen welke vulling,
- ofwel gerookte zalm met spruitjes en cheddar,
- ofwel spruitjes met cheddar en walnoot



Leg een plakje zalm in de uitgeholde witloof, en vul erna

bij de zalm met de spruitjes en de cheddar,
bij het pure witloof met spruitjes en cheddar en noot.




Steek 5 minuten in de oven en gratineer op het eind 1 minuut.
en nog even ter info, "de voedselzandloper" is echt gezond :
http://www.vief.be/gezondheid/eerst-afgekraakte-voedselzandloper-krijgt-nu-toch-steun.html

2 opmerkingen:

  1. Waw, dit ziet er keilekker uit! Ben wel benieuwd naar de verhouding spruitjes/cheddar. Of is het niet de bedoeling dit te mengen, en strooi je enkel cheddar over de gevulde witlofjes voor ze de oven ingaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kaas mag gerust door de spruitjes gemengd worden. De geraspte kaas is slechts een tiende van de hoeveelheid groenten, de cheddar smelt dan mooi tussen de spruitjes en smaakt toch nog genoeg door. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen