Witloofsoep met roquefort:
Gisteren gemaakt en de genodigden vonden het zeer geslaagd, dus we gooien het op de blog.Met dank aan Bart en Rita om te proeven!
Je weet nog niet wat je deze middag gaat eten? Je hebt nog een paar stronken witloof? Ga aan de slag en de lekkere warme soep is perfect om deze winderige dag aan te kunnen.
We gaan aan de slag: Stoof een ui in een beetje olijfolie, voeg er dan 3 stronken witloof aan toe, laat even stoven en dan een halve liter water erbij en 100 ml witbier en blokje kippenbouillon. Laat 15 minuten pruttelen en dan mixen tot een gladde soep, kruiden met peper en scheutje room toevoegen.
Bij het opdienen versieren met blauwe kaas. Je laat de kaas in de soep vallen, en het smelt lekker langzaam en geeft een pittig smaakje.
Eenvoudig en zo lekker. Je kan het serveren als hapje, als soep voor elke dag of als maaltijdsoep als je er nog stukjes gedroogde ham bij serveert.
Ik heb genoeg witloof liggen. Ik probeer het sebiet eens uit!
BeantwoordenVerwijderen