Met dank aan Anneke en Geert voor het cadeau, de kokosnoot wordt al direct verwerkt.
Je hebt twee mogelijkheden als je kokosmelk nodig hebt,
- ofwel ben je er even mee bezig, een half uurtje,
- ofwel kies je voor de snelle oplossing, namelijk 20 seconden, je trekt een blik open
Maar zoals je weet, ik kies voor de moeilijke weg, zie hieronder de werkwijze :
|
je boort een gat in de noot |
|
gelukt | |
|
oef erdoor en nu het water eruit halen |
|
je kan dit opdrinken, lekker fris maar geen kokosmelk hé |
|
sorry, even knellen tussen de bankschroef |
|
en dan vierendelen, ai ai |
|
de schil komt gemakkelijk los |
|
raspen, let op van je vingers |
|
aan de hand van het geraspte materiaal kan je zien of ze je verse kokosmelk voorschotelen of niet, zoals je ziet het bruine velletje vertelt je de waarheid |
|
kokend water overgieten en 1 minuut laten trekken |
|
zeven en vocht is de lekkerste kokosmelk ooit! |
En morgen komen de gerechten met kokosmelk.
Tips voor de feestdagen? Vraag maar, heb inspiratie in overvloed!
Maar nooit vergeten, geen pakjes en geen zakjes, wat je zelf doet, doe je véél beter!
wel wat werk, maar eigenlijk niet moeilijk he!
BeantwoordenVerwijderenen de kokos die overblijft, is die nog bruikbaar of wordt dat kippenvoer?? groetjes,Lucia
Hoi hoi, vrees dat de meeste smaak eruit is en het inderdaad voor de kippetjes zal zijn. De smaak van de melk is echt beter dan die uit blik, subliem! Receptje morgen op de blog, een idee voor de feestdagen. Heb het veganistisch gemaakt, maar je kan het gerust maken met een lekker varkensvleesje. Merci om te reageren!
Verwijderen