genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 11 december 2012

Maïssoep!

Maïssoep, feestelijk soepje!

Feestdagen beginnen te naderen, een lekker soepje en voedselzandloper en feestelijk, dus doen!

Je hebt een blik maïs nodig en ook kokosmelk, een beetje voorraad kan nooit kwaad, nog een ajuin en een beetje look, kruidenbouillon en dan koriander en paprika voor de versiering (en eventueel chorizo maar zonder een even groot succes).
Laat de ajuin en de look eventjes stoven, voeg de uitgelekte maïs toe en laat 5 minuutjes sudderen. Voeg een halve liter water toe en 1 bouillonblokje. Laat 15 min koken en doe dan de kokosmelk erbij.
Laten opwarmen en dan zeer lang mixen (eventueel zeven).

Met dank aan Nora en Clemens om mee te werken aan de fotokes en aan het proeven.
Maak een versiering klaar van gebakken chorizo met licht gebakken fijngesnipperde rode paprika. Leg er nog een blaadje koriander bij.



2 opmerkingen:

  1. Schitterende soep Carine!
    Nogmaals bedankt dat we mochten genieten van jouw heerlijke creaties!

    Proficiat met de site en doe zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben er ook super van genoten hoor! Merci voor de reactie!

      Verwijderen