Vergeten klassiekers, hemelse schorseneren..
Koken is altijd een beetje emotioneel, je linkt ingrediënten aan situaties, en kleuren en geuren laten emoties na, en voor dit gerecht is dit zeker zo. Mijn moeder maakte de beste schorseneren klaar, nauwgezet, de juiste kooktijd, de saus perfect, maar...nu moet ik ze zelf maken...
Mummy, we gaan ervoor hé, het zal lekker zijn.
Wat hebben we nodig voor deze lekkernij?
Schorseneren,
en het is een vuil klusje, dus handschoenen mag je gerust aandoen
maar blijven lachen hé |
Als de schorseneren gekuist zijn, snij ze dan in grove blokken,
laat ondertussen olijfolie warm worden en voeg de stukjes toe.
Laat op een vrij hoog vuur aanstoven en dan onder deksel verder garen gedurende 5 minuten.
Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en beetje sojaroom toevoegen, sap van 1 citroen en nog 2 minuten laten opstoven.
Opdienen met koriander, zalig lekker!
Dat moet lekker zijn,krijg al het water in de mond! Goed voor de darmen eens te activeren!!!!
BeantwoordenVerwijderenGoh, fijne recepten! Dank je om ze te delen
BeantwoordenVerwijderen