Warme oesters, op drie manieren bereid
Rauwe oesters, met een beetje peper voor de liefhebbers, zijn de max. We zijn al lang geen citroengebruikers meer bij de oesters, want je verliest zoveel smaak.Maar voor de blog speciaal drie warme oesters gemaakt, geproefd, en goed bevonden.
een trio van |
Ps De oesters niet vooraf blancheren,want is al zo delicaat. Dus zachtjes in de nieuwe smaken garen is voldoende, en met de extra's zeer zuinig zijn. De oesters moeten blijven overheersen van smaak.
De beschrijving volgt hieronder, je moet ze wel nog even in de oven steken, heel eventjes.
1. voor de oester met soja en gember:
rasp een mespunt gember over de oester en besprenkel met sojasaus
2. Voor de volgende oester kiezen we basilicumolie met tomaat
3. En voor de laatste versnipperen we rauwe spinazie, leg een portie onder de losgemaakte oester, leg de oester er opnieuw op, portie spinazie erop, voeg 1 eetlepel sojaroom toe, werk af met snuifje parmezaanse kaas.
Hou het goed in de gaten in de oven. In een voorverwarmde oven max 8 minuten,die met kaas heeft meer tijd nodig dan de oester met gember.
Succes alleszins!
Eenvoudige feestideeën, geen pakjes en geen zakjes en toch zo lekker.
Wist je dat citroen niet gebruikt werd voor de smaak, maar om te verifiëren of ze wel vers waren?
BeantwoordenVerwijderenVerse oesters leven, en geven een krimp als je ze met zuur besprenkelt.
Merci voor de uitleg, neen ik wist dit niet, dus ben weeral een beetje slimmer.
Verwijderen