genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 9 januari 2013

Chocoladekoekjes met kaneel en sinaasappelzeste: traktatie voor de collega's


Op tijd en stond eens een gezonde zoetigheid meenemen naar het werk kan geen kwaad. Ze zouden wel niet geloven dat ik al in mijn vrije tijd in de keuken doorbreng (met plezier trouwens).
Als ik stress heb, dan laat ik mij volledig gaan tussen de kookpotten.
Gezonde zoetigheden, bestaan die eigenlijk? Het één is toch al minder belastend dan het ander zou ik denken...
Met maïsolie, dus geen dierlijke vetten, met rietsuiker, en met pure chocolade...klinkt dit niet gezond?
Maar vooral lekker!

We maken koekjes met
- 100 ml maïsolie
- 200 gr bloem
- 70 gr rietsuiker
- 70 gr bakvaste chocoladedruppels (pure chocolade)
- 1/4 theelepel kaneel
- de zeste van een ganse appelsien (bio)
- 1 ei

Meng alle ingrediënten tot je een  homogene massa krijgt. Het deeg voelt vrij vettig aan, dit is omdat we met olie werken en niet met boter, maar gezondheid voor alles hé.

Neem een ovenplaat met bakvel. Je maakt bolletjes van het deeg, druk die plat en leg ze op de bakplaat.
De koekjes gedurende 16 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Eventjes laten bekomen op keukenpapier en smullen geblazen.
Deze exemplaren komen net uit de oven. Nog even wachten en aan de verleiding weerstaan dus.
Misschien ook een tip om eens koekjes cadeau te doen aan iemand? Verpak ze in een mooi doosje en je creativiteit wordt zeker gewaardeerd.

En nu nog hopen dat de collega'tjes mijn creaties gaan lusten?!

4 opmerkingen: