genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 8 januari 2013

Tagliatelle van spitskool met spinazie en amandelen

We gaan voor eenvoud, pure dingen en geen tierlantijntjes. Veganistisch, vegetarisch, recht uit de natuur dus.
De ene dag is de andere dag niet...  Vandaag een uitvaart in onze vriendenkring, dan denken we nog eens meer na over de gezondheid, hoe blij we moeten zijn met elke dag. Hoeveel zorg we moeten dragen en hoe we ons lieve lijf toch zoveel mogelijk moeten soigneren.


We maken een pasta van spitskool. Je snijdt de spitskool in grote ringen, dan vallen ze uit elkaar in slierten.
Zet een kom water op en laat de kool 1 minuut blancheren, erna laten schrikken in koud water. Hou apart.
Ondertussen stoof je de gewassen spinazie 2 minuten aan, goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Knip de spinazie met een schaar en eventueel nog bijkruiden. Laat uitlekken in een vergiet. Mix ondertussen de amandelen grof.
Neem een diep bord, leg er de spitskool in, leg er de spinazie op, en werk af met de amandelen. Je kan ook in laagjes werken voor een ovenschotel.


Je kan eventueel nog een beetje sojaroom bij de spinazie doen, dan heb je meer een saus-effect.

Smakelijk en echt een aanrader.


1 opmerking: