genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 31 januari 2013

Rijsttaart met amandelmelk

We bakken precies veel desserts op de blog de laatste tijd. Wil graag experimenteren met stevia, tagatesse, honing en andere 'suikers'. Wil graag klassieke baksels omtoveren tot 'gezondere' versies. Liefst zo weinig mogelijk gewone suiker, melk, bloem en harde vetten, dus proberen maar.

Een klassiek gebak maar met alternatieve ingrediënten, moet kunnen.

We gebruiken 200 gr dessertrijst, 50 gr vanillepuddingpoeder, 20 gr vanillesuiker, 1 liter amandelmelk, 70 gr rijstgriesmeel, 4 eieren en 7 gr stevia (voor zoetemondjes mag het meer zijn)
Laat de rijst garen in de amandelmelk gedurende een half uurtje.
Voeg de stevia, vanillepuddingpoeder, vanillesuiker en rijstgriesmeel toe. Klop het eiwit op en roer ondertussen de dooiers door het mengsel. Helemaal op het eind het opgeklopte eiwit voorzichtig erdoor roeren en we kunnen de taart bakken.

Doe het beslag in een ronde vorm van 28 cm en bak gedurende 50 minuten op 180°C of iets langer, prik er eens in met een vork en beoordeel de stevigheid).

Geniet van de aparte smaken, een dessert dat naar meer smaakt en bovendien supergezond is!










En terwijl we wachten op de taart genieten we van een heerlijke tas thee (gemberthee, receptje komt binnenkort op de blog) en luisteren naar, hoe kan je het raden, Leonard Cohen.

4 opmerkingen:

  1. ziet er lekker uit en weeral eens origineel !
    en maak je de gemberthee ook zelf? zo ja, hoe??
    grts, Lucia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De gemberthee maak ik inderdaad zelf. Het receptje komt zo snel mogelijk op de blog. Merci voor zoveel enthousiasme.

      Verwijderen
  2. Ziet er idd zeer lekker uit.
    Gebruik je kruimeldeeg of bladerdeeg? Of helemaal geen deeg nodig?

    Gr, S.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik geen deeg hoor, dus gewoon alles mengen en zo de bakvorm in.

      Verwijderen