Wat een weelde van groenten op één bord, dat is genieten.
Wat hebben we nodig?
- 1 knolselder
- 1 blikje mais
- 3 wortels
- sojaroom
- peterselie
- peper en zout
We nemen een knolselder en snijden er een aantal dunne plakken van. Schillen en eventjes blancheren en laten uitlekken.
We maken ondertussen de vullingen.
Laat een blikje maïs een aantal minuten koken in een heel klein beetje water. Lang mixen tot je een homogene massa bekomt. Kruiden met peper en zout.
Laat een aantal wortels gaarkoken in water met een beetje kruidenbouillon. Van zodra gaar, zo droog mogelijk mixen (kwestie dat het zalfje niet te vloeibaar is, eventueel beetje kookvocht toevoegen indien te droog) en kruiden met peper en zout.
Erna monteer je het torentje:
Op een sneetje knolselder een laagje maispuree, erna knolselderschijf, erna laagje wortelpuree en zo verder bouwen tot alle schijfjes gebruikt.
Dan bekom je zo een torentje. Leg in een vuurvaste schotel en zet gedurende 15 min in een oven van 180°C.
Meng de sojaroom met gehakte peterselie en warm heel even op. Haal het torentje uit de oven en overgiet met het sojaroomsausje.
Een ware delicatesse, een streling voor de tong. Zo eenvoudig en zo gezond. Je kan het als bijgerecht eten, maar ook als veganistisch voorgerecht bv.
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten