Gebruik verse vijgen, geitenkaas en honing,
Ga tewerk zoals op de foto:
- maak een inkerving in de verse vijg
- steek er een plakje geitenkaas in
- paar druppels honing erop
Steek 10 minuten in de oven en je kan de gasten verwennen.
En het is zelfs een beetje feestelijk!
En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed een gans buffet prepareren.
Hapjesbuffet:
Het voordeel is, je kan veel op voorhand klaarmaken, en dus samen met het bezoek mee feesten.
- zalmtartaar, je dient een kleine portie op in een lepeltje of in een tasje
kleine tasjes soep
- pompoensoepje
- mosselsoepje
- witloofsoep
- garnalensoepje
kommetjes met tapenade
- tapenade met groene olijven en ansjovis
- forelmousse
paar warme hapjes
- zalmmuffin
- pompoentaartje
- scampi
- warme oesters
Teveel voor één avond alleszins, maar misschien toch een paar suggesties voor de aperitiefmomenten in deze januarimaand.
En allemaal gezond en volgens de voedselzandloper, dus genieten zonder een zwaar gevoel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten