genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 15 februari 2013

Ovenschotel met sojagehakt en knolselderpuree, alternatieve finesse en een voedselzandloperrecept

Ondertussen dag 3 van dagen zonder vlees, we doen voort en een echte delicatesse verschijnt vlotjes.
 Creatief zijn met
- 250 gr sojagehakt
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 stuk pompoen
- 1 ajuin
- 2 wortels
- 1 rode puntpaprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein doosje tomatenconcentraat
- 1 knolselder
- beetje sojaroom
- pili pili, basilicum en peper, zout en nootmuskaat.
We gaan aan de slag. Laat de ajuin en de look kleuren in olijfolie, en voeg het sojagehakt toe. Laat eventjes bakken, snij de groenten in stukjes en voeg dan alle groenten, (uitgezonderd de knolselderie) toe. Goed kruiden met peper, zout, beetje pikant als je wilt en eindig met het tomatenconcentraat erbij te doen. Eventueel een heel klein beetje water toevoegen en laten pruttelen voor een 20tal minuten. Net tijd genoeg om de knolselder tot puree te maken.
Schil de knolselder en snij in blokjes. Laat gaar worden. Giet alle vocht af en pureer de zachte knolselder met peper, zout, nootmuskaat en een beetje sojaroom.
Ziezo, monteren geblazen. Neem een ovenschotel en leg er de groenten mengeling in, en werk af met de knolselderpuree erboven. Steek een 45 tal minuten in de oven op 175 graden.
Deze delicatesse kan je verorberen met een groen blaadje.



1 opmerking:

  1. verorberen met een groen blaadje? Jij bent een groen blaadje, maar waar blijft die ouwe bok??

    BeantwoordenVerwijderen