genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 3 februari 2013

Voedselzandloperontbijt met bosbessen, havermout en sojamelk

Een ontbijt in een glas, snel klaar, de havermout geeft je een verzadigd gevoel tot de middag, ga ervoor!
Dit ontbijtje in een glas, zo lekker, moet je eens proberen als alternatieve havermoutbereiding.

We gebruiken 
- 125 gr bosbessen (of ander fruit)
- 2 eetlepels havermout
- 2 eetlepels haverzemelen
- 1 eetlepel lijnzaad
- 100 ml sojamelk
- 100 vers geperst appelsiensap en de pulp bijhouden
We nemen het fruit (in dit geval diepgevroren bosbessen, je hoeft de bessen niet helemaal te laten ontdooien) en voegen de sojamelk toe,
100 ml vers geperst sap en de pulp ervan,
de havermout, haverzemelen en lijnzaad
,
en eindigen met het mixen gedurende een halve minuut.
En een superontbijt is klaar, eenvoudig uit te lepelen, neem het mee op de trein, hou het restje bij als tussendoortje...
Kortom geen enkel excuus om de voedselzandloper omslachtig te vinden.
En hou de blog in de gaten, binnenkort komt er een ontbijtweek, 
elke dag een alternatief om de dag te beginnen. 
Vruchten, noten, havermout, pitten en soja, dit geeft je het nodige om er tegenaan de gaan.
En denk eens aan het voordeel tov de klassieke boterham, 
je eet dit zonder kruimels na te laten, rustig en op het gemak.
Geniet ervan!


2 opmerkingen:

  1. inderdaad gemakkelijk, lekker en gezond.
    Wou vandaag havermout kopen in de Colruyt maar alles uitverkocht. Kreeg te horen dat ze de vraag naar havermout tegenwoordig niet kunnen bijhouden, vele klanten zouden gehoord hebben dat het zeer gezond is... Ik dacht direct aan ons Carine, misschien zit het succes van uw blog er voor iets tussen??? ;-) groetjes, Lucia, nog steeds op zoek naar havermout...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. uitgeprobeerd en superhéérlijk!

    BeantwoordenVerwijderen