Het wordt precies een beetje frisser, we krijgen zin in een warm soepje. Voorraad in de diepvries is altijd handig, kwestie van enkel en alleen gezonde (en lees lekkere!!) ingrediënten te gebruiken.
Bij de voedselzandloper hebben we best een goeie voorraad in huis zoals noten, gedroogd fruit, diepvriesfruit, kikkererwten en bonen uit blik, en dus ook diepvriesgroenten.
Als er dan een moment komt, dat we eventjes geen verse producten bij de hand hebben... We laten ons niet verleiden tot het gebruiken van prefab food, van klaargemaakte snacks, enz..
Asperges zijn zeer gezond, laat je dus volledig gaan. Bij de voedselzandloper is het elke dag feest!
Voor deze soep voor 4 personen gebruiken we
- 500 gr witte diepvriesasperges
- 1 ui
- 750 ml water
- 2 kruidenbouillonblokjes
- 20 blaadjes basilicum
- mosterd met absynth (delicatessewinkel)
Doe de ui in de mengkom, 3 seconden stand 5, voeg scheutje goeie olijfolie toe, laat stoven op snelheid 1, temperatuur 100°C, 5 minuten. Doe de ontdooide asperges (snij ze vooral in korte stukjes) in de mengbeker bij de ui. Voeg het water en de bouillon toe. Snelheid 1, 100°C, 15 minuten.
Erna snelheid 10, 1 minuut en helemaal op het eind de basilicum toevoegen.
Geen Thermomix?
Laat de ui stoven in olijfolie, voeg de in stukken gesneden asperges toe, het water en de bouillon en laat garen. Mix zeer fijn en voeg op het eind de basilicum toe.
Nog een beetje bijkruiden met peper en afwerken met een mespuntje mosterd, lekker!
Deze soep proeft zo lekker romig, zonder ook maar een druppel room erbij. De mosterd maakt de soep lekker pittig.
Hoi Carine,
BeantwoordenVerwijderenmjammie..mjammie, dankjewel weer voor het delen van dit recept.
Ik heb zojuist het boek van Kris V binnen gekregen, hoewel ik al veel van zijn principes ken wil ik zelf ondervinden wat ik van zijn boek vindt, veel leesvoer dat wel.
Fijne avond, gr, Wietske