Kreeg weer een mooie gele courgette van mijn schoonzus Bea, waarvoor een dikke merci. Nog dezelfde dag lag ze al te lachen in ons bord en we hebben ervan genoten. Een eenvoudig soepje met een krokante toets, kan smaken.
Voor 4 goeie eters
- 1 grote gele courgette
- 2 gele wortels
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 1 mespuntje curry
- 1 liter water
We snijden met de juliennesnijder een aantal sprietjes van de schil af en gaan die bakken in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier en zet aan de kant.
Snij alle groenten in stukjes en stoof aan in olijfolie. Voeg het water, de bouillon en de curry toe en laat een half uurtje pruttelen. Zeer fijn mixen en serveren met de gebakken schilreepjes.
Smakelijk en probeer ook eens van de andere
soepjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten